Belastingkoorts, huren , liegen en bedriegen

foto

Raar land hoor Nederland! Een impressionistische rondgang langs de bestuurlijke velden. Houdt u vast.

De VVD minister van financiën die wil aantonen dat PvdA wethouders de burger financieel helemaal uitkleden wat betreft de onroerend goedbelasting voor eigenaren, roept op geen belastingen aan (rode) gemeente besturen te betalen.

Als een storm van protest los breekt, heeft zijn ambtenaar de cijfers die hij gebruikte, verkeerd afgerond. Omdat niemand uit zijn eigen partij hem er op aanspreekt gaat Zalm gewoon door! Spreekt voor zijn beurt, beschuldigt ten onrechte, roept sorry, wijst naar een ambtenaar en hopsa de karavaan trekt gewoon verder. Een nieuwe Zalm norm lijkt te zijn geboren!

Daarnaast het optreden van de VVD minister van volkshuisvesting. Zij wordt al een jaar duchtig door Jan en Alleman op haar ondeugdelijke beleid aangesproken en haar maakt het niet uit. Zij gaat ook gewoon door. Zogezegd een open gewoon doorgaan bestuurscultuur binnen de VVD.

Minister Dekker bezocht de Jordaan en vertrok geen spier, toen bewoners zich beklagen over haar huurbeleid. Door haar liberalisatie maatregelen zullen voor veel bewoners in deze buurt – maar ook op veel plaatsen elders in het land – de huren in enkele jaren van bijvoorbeeld 165 naar 423 euro per maand , oplopen.

De bewindsvrouw zei alle individuele probleemgevallen – ook afzonderlijk – te zullen laten bekijken Dat beloofde zij tenminste in Amsterdam: hetgeen natuurlijk de nodige hilariteit opriep in de zaal.

Voor de commerciële verhuurders gaat het allemaal nog niet ver genoeg. Zij gaan procederen tegen de plannen van minister Dekker om hen evenals de woningcorporaties, ook een huurheffing te laten betalen. Argumenten, ze hebben eigenlijk al niet genoeg aan de jaarlijkse netto huurverhoging van 1,5 tot 2 % ( waarvoor ze overigens echt geen kosten hoeven te maken.

De beleggers waarschuwen dat ook de pensioen uitkeringen anders gevaar gaan lopen? Het lijkt op bangmakerij. Daarbij maken ze – die beleggers – vreemd genoeg geen bezwaar tegen de hiervoor genoemde liberalisatie voorstellen van de minister, die hun ook de nodige extra huuropbrengsten opleveren.

Maar volgens diezelfde commerciële verhuurders is het tegelijkertijd niet zo dat er een huurexplosie dreigt. Dat zeggen zij tenminste in een halve pagina grote advertentie achter op de Volkskrant van vandaag. Wie beweert moet dat dan maar eens in de Jordaan bewijzen, zou ik zeggen!

Met dit alles en met deze deskundige bestuurders en (markt) partijen moet de woningmarkt en dus onze woon en leefomstandigheden verbeterd worden. Vertrouwt u erop dat het zo goed komt, ik nog lange niet! Er komt in ons land geen huis extra bij, sterker nog er worden minder huizen gebouwd dan de minister wil en al helemaal veel minder dan zou moeten.

Tegelijkertijd worden we geconfronteerd met het af en toe schandalige beleid van gemeenten in Vinex wijken: veel aan mensen beloven, ze nog meer laten betalen en dan in de afwerking volledig falen! Zie het artikel over het beleid in Vinex wijken, alweer in de Volkskrant van vandaag. Wie worden daar nu beter van denk ik dan, waarschijnlijk heel onnozel.

Als dit zo doorgaat, maak ik van dinsdag mijn (roare) bouw(rel) dag van de week! Ik kan het niet meer volgen tenminste, u nog wel?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Werken en wonen in wonderland. Bookmark de permalink .

11 reacties op Belastingkoorts, huren , liegen en bedriegen

 1. Helena zegt:

  Nee, ik volg het ook niet meer! Het was vanochtend ook nog op de radio (boze mensen in de Jordaan, een boze Woonbond-voorzitster die echt woedend was).. en stond in de krant. Ach ze trekken zich in Den Haag niets meer aan geloof ik van de mening van de burgers.

 2. Motek from Space zegt:

  politiek is poppenkast…alleen Jan en Katrijn geven een postduif-functie weer met als beloning Brussels lof..

 3. happy newsman zegt:

  @Jacob
  Proficiat met je
  V I J F H O N D E R D S T E
  log !!!!!!!!

 4. happy newsman zegt:

  Zover ik weet is Nederland het enige land binnen de EU waar sinds 1945 een woningtekort is. Ook dat houdt de huren hoog.

 5. Beus zegt:

  Blijf de ogen van een ieder openen.

 6. app zegt:

  Jij je 500e artikel, ik mijn 50e voorpagina. :) Toeval?

 7. Alice zegt:

  Nee het is inderdaad waanzinnig.
  Al die mooie huizen die gesloopt moeten worden.
  misschien dan niet in de Jordaan, maar toch elders in het land gaan ze heerlijk met de botte bijl door het huurwoningen bestand.
  En van die Vinexwijken wordt je echt niet vrolijk, levend begraven wordt je er lijkt het wel.

 8. kees smit zegt:

  Die Zalm met zijn boetekleed! En even later weer vrolijk lachen. Poppenkast ja. Een van de mindere goden in het kabinet had op mogen krassen, zeker weten.

 9. Mephisto zegt:

  Poppenkast, dat is het NL politieke spel altijd al geweest, niet dan?
  Blij dat ik tegenwoordig vanuit België meekijk naar de verzanding van dat kikkerlandje.

 10. geja zegt:

  beetje laat, maar alsnog van harte met je 500ste!

 11. 888 zegt:

  I am vig semi hard http://www.ajcarvelli.com/3888 support outs hedge?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s