Bloggen

Oude en nieuwe aartsengel Michael
De oude en nieuwe aartsengel Michael, contrast tussen tastbaar oud en transparant nieuw

Al dagen loop ik met een onbestemd gevoel in het rond. Het moet er uit. Maar wat. Het weer is prachtig, de kikkers lopen onze garage in en uit, de zwaan in de sloot eet brood uit de hand en met de familie kan het niet beter. Voorjaarsmoeheid, op bezoek bij de huisarts?

Wat zijn de klachten mijnheer. Ik hoor het mijn huisarts zeggen, wat denkt u er zelf van. Dat schiet niet op. Of ik depressief ben vroeg laatst een goede vriend aan mijn vrouw. Zou wel kunnen, maar dat neemt het onbestemde gevoel niet weg. Op de sportschool probeer ik sinds kort het overgewicht te bestrijden en de conditie te verbeteren.

Het wereldkampioenschap schaatsen, ik blijf er niet meer voor thuis, voor een grandprix formule 1 wedstrijd mocht je me vroeger wakker maken. Hoef je niet meer te proberen. Nederland wordt volgens mij geen Europees kampioen. Over minister De Jager of de Olympische Spelen in Londen wil ik het niet meer hebben: opgeblazen verschijnselen.

Nee,neen, ik ben gefrustreerd als internetter, als blogger. Lange tijd vormde de veilige Vk blog omgeving een (schijnbaar) houvast. Het is, dat ik een aantal bloggers in levende lijve heb ontmoet. Anders zou ik denken:”Het was niet echt, alleen maar een droom die nooit terugkomt”.

Sinds het gronde gaan van het blog ben ik dapper als anderen doorgegaan op wordpress, sloot me aan bij OBA en de club van oud-Vk bloggers op Facebook. Bijna honderd bezoekers per dag, over het algemeen niet reagerend. Bestaan die bezoekers wel, of zijn het slechts zoekmachines en computer algoritmen die voorbij razen.

Waar doe ik het nog langer voor. Ik heb er genoeg van nog dagelijks op mijn werkkamer- een waar nicotine hoc- te bloggen. Stoppen met bloggen of met roken of beide. De komende weken wil ik daar eens goed over nadenken. Gevangene van zinloze verslavingen, het lijkt erop. Man ga in de tuin zitten- misschien wel een gezond idee.

Het betekend niet dat ik het internet zal verlaten, zeker niet. Wel is mijn kijk op het medium aan het veranderen. Door het internet heeft de waarheid, de werkelijkheid een meerdimensionele vorm gekregen. Beelden en berichten in snelheid en hoeveelheid niet anders dan selectief te vormen en verwerken.

Daar schuilt ook mijn onrust. Het Vk blog bood vastigheid, de participanten redelijk traceerbare werkelijkheden waarmee collectieve interactie snel tot stand kon worden gebracht. Het Vk blog leverde de ankerpunten voor vele relationele clusters. Die zijn grotendeels verdwenen of versleten.

Dat besef- de uiteindelijke acceptatie van het verlies- betekend voor mijn het einde van het rouwproces- Het werken en wonen in wonderland format kan dra bij het grof vuil- voor mij is de nieuwe internetlente begonnen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Werken en wonen in wonderland. Bookmark de permalink .

5 reacties op Bloggen

 1. In de verwachting het VKblog weer leven in te blazen is het door weblog ( met of zonder streepje) ondeskunsdig de nek omgedraaid. Jacob…ik voel met je mee.

 2. Toen ik in 2006 begon te bloggen, werd ik subiet GEHESSELINKT. Als dank hierbij een goede anti-rooktip:
  http://www.fanvanfryslan.nl/2011/04/25/roken-is-je-gezondheid-verstoken/

 3. @Henk,
  dank voor medeleven,
  weblog is geloof ik nog niet weer boven water,
  bedankt voor de tip, ga kijken.

 4. Hoi Jacob hoe weet je of kun je zien hoeveel bezoekers je krijgt per dag op facebook?.
  Beetje netwerken op facebook en je hebt meer reacties dan op wordpress.t

 5. Aad Verbaast zegt:

  Best herkenbaar. Het VKblog was toch meer een community. Nu is het toch meer versplinterd.
  Maar ja, niet getreurd. Zoiets komt toch niet meer terug.
  Je plezier in bloggen zul je dus ergens anders uit moeten halen.
  Benieuwd hoe jouw internetlente er uit gaat zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s